Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

בצק טוב מתחיל במיקסר טוב: ככה תבחרו אותו

שתפו:

הם מקציפים לנו את התערובות, הם לשים לנו את הבצק, הם עקביים, הם חרוצים ויותר מהכל – הם חוסכים לנו ים של זמן.

המיקסרים השולחניים הפכו מזמן לנשק הסודי של כל מטבח שמכבד את עצמו ואנחנו לגמרי מבינים למה.

אבל רגע לפני שאתם לוקחים את המחמצת שלכם לשלב הבא ומשקיעים באחד כזה, יש כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון.

שוק המיקסרים רווי היום מאי פעם. יש שפע של גדלים, צורות, תכונות ויכולות שונות.

המדריך הבא נועד לעזור לכם להימנע מסחרחורת בחנות, ולהבין טוב יותר איזה מין מיקסר אתם צריכים – ולמה.

 

מקום

הוא עושה לא מעט דברים, אבל המיקסר תופס גם לא מעט מקום.

לכן, ולפני כל שיקול אחר, היינו ממליצים להבין איפה אתם מתכננים לשמור אותו וכמה מקום יש לכם שם בשבילו.

המיקסרים של ימינו הם מעוצבים ומשמשים לא פעם כפריט דקורטיבי במטבח, ככה שאם אתם מתכננים להשתמש בו הרבה – אולי להשאיר אותו בחוץ זה הפתרון האידאלי עבורכם.

אבל אם יש מצוקה קלה של מקום על השיש, אז אולי עדיף ללכת על דגם קומפקטי יותר.

 

קערה

נפח הקערה יקבע איזו כמות תוכלו לערבל או ללוש בבת אחת.

נסו לחשוב מה יהיו השימושים העיקריים של המיקסר שלכם, באיזו תדירות ובאילו נפחים תצטרכו אותו – ולפי זה תקבעו.

מיקסרים מתקדמים יותר יגיעו עם סט של קערות שונות לצרכים שונים, ויאפשרו לכם לחסוך מקום.

 

עוצמה

המנוע הוא למעשה העניין כולו. הוא מה שמבדיל את המיקסר השולחני מהידני והוא מה שעושה לנו חיים קלים, אבל פה צריך להיזהר.

הכי קל זה לבחור מיקסר לפי מספר הוואט הרשום לו, אבל זו תהיה טעות מפני שיש עוד פקטורים לקחת בחשבון.

כך למשל מיקסר של 1,000W בעל שליטה מדויקת במהירות ומנגנון שמונע לישת יתר יכול לספק עבודה טובה *בהרבה* ממיקסר בעוצמת 1,500W.

פקטור נוסף הוא הרעש הלא נעים כמובן. בהקשר הזה תשמחו לשמוע שיש גם מיקסרים "שקטים" (כמו אלו של DAVO למשל).

 

מהירות

זאת לא בדיוק המהירות שקובעת, כמו שזו היכולת שלכם לשלוט בה.

מיקסר טוב הוא מיקסר שיודע לעשות גם וגם; גם להגיע לסל"ד גבוה בשביל הקצפות למיניהן, וגם לתפקד טוב ולייצר מומנט נכון במהירויות הנמוכות. זה חשוב בעיקר לעבודות בצק למיניהן, עם פוטנציאל התחממות וקריעה של הגלוטן – שם נדרשת עבודה איטית ורגישה.

ככל שתהיה לכם יותר שליטה על המהירות, כך תהיה יותר שליטה על התוצאה. רוב המיקסרים שמכבדים את עצמם מאפשרים את ההדרגתיות הזו. חלקם אף מגיעים אף עם 10 מהירויות שונות, אבל מי סופר?

 

פיצ'רים מיוחדים

מהירות התחלה שנבנית בהדרגתיות, מסך דיגיטלי, תוכניות קבועות ללישת בצקים, טיימר ספירה לאחור, פונקציית קיפול, תאורה משולבת; זו רק רשימה חלקית של פיצ'רים מיוחדים שמציעים המיקסרים המקצועיים של היום.

עבור רובנו מדובר בפיצ'רים שהם לא יותר מ-Nice to have, אבל אנחנו בהחלט ממליצים לעבור על רשימת הפיצ'רים ולראות אם יש משהו שמדבר אליכם במיוחד ואולי יכול להטות את הבחירה שלכם.

כך למשל לאופה הלחמניות הביתי – האפשרות ללוש יותר זמן מבלי לחמם את הבצק היא פיצ'ר מיוחד שבהחלט מצדיק בחירה במיקסר כזה ולא אחר.

 

לסיכום

מיקסר הוא לא עוד מוצר חשמלי שיושב במטבח שלכם בשביל לענות על צורך פונקציונאלי אחד או שניים. מיקסר הוא אח. הוא משפחה. בחירה של מיקסר טוב היא במידה רבה שיפור משמעותי באיכות החיים והאוכל.

קחו את הזמן, תערכו תחקירים, השוואות, תשאלו שאלות, ואל תתביישו לקחת אתכם את הכתבה הזו אתכם לחנות ולהגיד למוכר שאנחנו אמרנו שגודל קערה או וואט גבוה זה לא הכל.

שיהיה בהצלחה והמון בתיאבון.

סל הקניות שלך0
אין מוצרים בסל הקניות שלך
המשיכו לקנות
0

טופס ביטול עסקה

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

אתר OIG עושה שימוש בקובצי cookies, לרבות קובצי cookies של צד שלישי, עבור שיפור הפונקצינליות, שיפור חוויית הגלישה, ניתוח התנהגות גולשים (web analytics) ושיווק ממוקד. המשך גלישה באתר זה מבלי לשנות את הגדרת קובצי ה-cookies של הדפדפן, מהווה אישור לשימוש שלנו בקובצי cookies. למידע נוסף, עיין בהצהרת הפרטיות שלנו.